Festival RUTA

Gradsko pozorište Podgorica, kao domaćin  1. RUTA festivala, predstaviće publici od 2. do 7. marta jedinstvenu mogućnost da pogleda najbolje produkcije pet prestižnih teatara iz Hrvatske, BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Gradski teatri koji učestvuju na festivalu su: Kazalište Ulysses Zagreb, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 Sarajevo, Dramski teatar Skoplje, MGL Ljubljana i Gradsko pozorište Podgorica.

U okviru festivala RUTA u Podgorici biće izvedene predstave: "Ko se boji Virdžinije Vulf", "Plastelin", "Sjećaš li se Doli Bel", "Stranci" "Plah udah", "Kozocid".

Osim festivala koji će biti organizovani u svim glavnim gradovima država nekadašnje savezne republike, RUTA će pokrenuti i brojne koprodukcije, a samim tim i razmjenu stvaralaca. RUTA je jedinstvena po svom modelu, koji podrazumijeva da će se festival periodično tokom jedne kalendarske godine seliti u druge gradove članove Unije. Svako pozorište nastupa sa predstavom po sopstvenom izboru.

 

Festival je revijalnog karaktera i jedan od ciljeva je kontinuirano prisustvo svih teatara tokom godine pred publikom u čitavom regionu.

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo