Ivona Čović Jaćimović

Ivona Čović Jaćimović

Rođena je 1981. godine u Podgorici.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi red. prof. Bora Stjepanovića. Magistrirala je medije i komunikaciju na Univerzitetu Singidunum u Beogradu na temu “Glumac u tranziciji”

 Uloge u pozorištu:

Gradsko pozorište Podgorica: “Ostatku napredak”(Darinka); ”Zauvijek tvoj”(Anica); “Novela od ljubavi”(Gracijela); “Pipi duga čarapa”(Anica); “Petar Pan”(Sofija);”Vladimir i Kosara”;”Lažljivci”(Kerol);“Kapetan crna brada kakao i čokolada”(Amazonka); “Instant seksualno vaspitanje”(Žaklina); ”Više od terapije”(Salot,psihijatrica), ”Pink Panter ponovo napada”(Voditeljka); “Sedam dana”(Komšinica); “Pinokio” (Direktor škole/Sudija); “Hormoni”(Doktorka); “Snježana i sedam patuljaka” (Stojankahaha, Maćehina starija ćerka); “Čuvari tvog poštenja”; “Pepeljugino maslo”.

Crnogorsko narodno pozorište:“Mauster”; “Tre Sorelle”(Bjanka); “Poludjela lokomotiva”(Žena u lokomotivi)

Centar za kulturu Tivat:“Innominato”(Katina); ”Betula u malu Valu”(Darija); “Karusel-Jelena Savojska”(Paulina); ”Nenagrađeni ljubavni trud”(Katalina)

Kraljevsko pozorište “Zetski dom”:“Sanjivi nagon”(Žena iz voza)

NVO “Art 365”: “Komad”

Film: ” Opet pakujemo majmune ” ( Nata );” Lokalni vampir ” ( žena iz sela);” Desant na Prčevo ” ( novinarka )

Tv Serije:” Mješoviti brak “( recepcionerka);” Budva na pjenu od mora “, ( Zorka apotekarka); “Kontolori” (policajka); “Ultima”  ( voditeljka )

Nagrade: Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu u filmu “Opet pakujemo majmune“ na Filmskom festivalu u Novom Sadu; Nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavi Petar Pan na Festivalu pozorišta za djecu Kotor 2006.godine.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo