Više od terapije

Više od terapije

Izvodjenja:

Nema zakazanih izvodjenja

Režija: Alisa Stojanović
Scenografija: Darko Nedeljković
Tekst: Christopher Durang
Muzika: Ivan Brkljačić

GRADSKO POZORIŠTE PODGORICA

                                                              Večernja scena

” VIŠE OD TERAPIJE “

Tekst: Christopher Durang

Režija: Alisa Stojanović

Scenograf: Darko Nedeljković

Kostimograf: Jelena Đukanović

Izbor muzike: Ivan Brkljačić

Koreograf: Jovica Nikolić

Scenski pokret: Jovica Nikolić i Slavka Nelević

Dramaturg: Milica Piletić

Asistent scenografa: Smiljka Šeparović

Asistent kostimografa: Milena Đurđić

Saradnik u produkciji: Ana Medigović i Vukosava Tomović

 Igraju:

BRUS ……………………………………. Pavle Ilić

PRUDENS ……………………………………. Maja Šarenac

STJUART ……………………………… …. Dejan Đonović

        ŠARLOT ……………………………….. ……Ivona Čović Jaćimović

BOB ………………………………….. Branko Ilić

ENDRJU …………………………………… Emir Ćatović

 Sezona 2009/2010

Premijera: 25. maj 2010

Obnova: 28. februar 2017

 

Kristofer Durang (Christopher Durang, 1949), američki dramski pisac, scenarista i glumac. U svojim dramama duhovito i satirično bavi se modernim čovjekom i njegovom seksualnošću, nepodilazeći političkom establišmentu i društveno prihvatljivim normama. Njegove drame izvode su širom Amerike, ali i u svijetu. Komad Više od terapije inspirisao je Roberta Altmana da 1987. god. snimi istoimeni film. Durang, vrlo nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio ga je kao “vrlo nesrećan projekat”.

O reditelju:

Alisa Stojanović, pozorišni reditelj i vanredni profesor na katedri za pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je preko četrdeset predstava u Beogradu, savremenih stranih i domaćih pisaca.

O predstavi

Komad VIŠE OD TERAPIJE – na izrazito duhovit način bavi se istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Ovaj komad duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti – otkrivajući niz likova, koji tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo se nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe.

Someone to watch over me – kompozicija iz mjuzikla “Oh, Kay!” iz 1926. god, američkog kompozitora Džordža Geršvina za koji je tekst napisao njegov brat Ajra Geršvin. Poznate obrade: Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Amy Winehouse…

Rodni Alkala(Rodney Alcala, 1943, Texas) – monstruozni silovatelj i serijski ubica, osuđen na smrt u Kaliforniji 2010. god. za ubistvo četiri žene i jedne tinejdžerke. Policija vjeruje da je odgovoran za smrt čak 130 žena nestalih tokom sedamdesetih godina.

Dr Hanibal Lektor (Dr. Hannibal Lecter) – izvanredni psihijatar i kanibalski serijski ubica iz pera Tomasa Harisa o kome je snimljeno nekoliko filmova. Najpoznatiji je “Kad jaganjci utihnu”. (The Silence of the Lambs, Jonathan Demme, 1991).

Svaka djevojka treba da se uda (Every Girl Should Be Married, Don Hartman, 1948) – romantična komedija, prvi film Betsi Drejk.

Keri Grant (Cary Grant, Archibald Alec Leach 1904-1986) – američkiglumac. Ženio se šest puta. Optuživan za nasilje prema suprugama. Biseksualac. Njegova treća supruga Betsi Drejk navukla ga je na LSD, čije je konzumiranje bila njegova dugogodišnja zabava.

 Betsi Drejk(Betsy Drake, 1923) – američka glumica i treća supruga Kerija Granta.

Dajen Kenon (Dyan Cannon, 1937) – američka glumica i jedna od supruga Kerija Granta sa kojom ima kćer.

Krvava nedjelja  (Sunday Bloody Sunday, John Schlesinger, 1971) – jedan od prvih filmova koji eksplicitno prikazuje biseksualnost i dva muškarca kako vode ljubav.

RuPol (RuPaul Andre Charles, 1960) – američki glumac, model, pjevač-tekstopisac i drag queen.  Zvijezda aktuelnog i popularnog reality show-a  “RuPaul’s Drag Race”.

Džipsi (Gypsy) – poznati i često izvođeni mjuzikl koji je komponovala Džul Stajn (Jule Styne). Samo na Brodveju od praizvedbe 1959. god. do danas postavljen je nekoliko puta

Jadnici(Les Misérables, 1862)– najpopularniji mjuzikl svih vremena inspirisan istoimenim djelom francuskog pisca Viktora Igoa, najpoznatijim romanom XIX vijeka.

Džastin Timberlejk(Justin Timberlake,1981) – američki pjevač, tekstopisac, producent, plesač i glumac, čiji je debitantski solo album, Justified prodat u više od 7 miliona kopija. Šest Gremi i jedna Emi nagrada.

Snupi  (Snoopy)– inteligentni pas iz popularnog stripa (Peanuts, Charles M. Schulz), kasnije animiranog serijala, Čarli Braun i Snupi Šou (1965 – 2006)

Masters i Džonson (William Masters,1915-2001 i Virginia Johnson, 1925) – tim ginekologa koji su proučavali prirodu ljudskih seksualnih reakcija u laboratoriji. Objasnili i liječili preranu ejakulaciju, impotenciju i frigidnost i smatrali da nema dobi u kojoj se gubi polna moć. U kontroverznoj i osporavanoj knjizi Homoseksualnost u perspektivi tvrdili da se homoseksulci mogu preobratiti u heteroseksualce, ali to nikada nisu dokazali.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo