Mladen Nelević

Mladen Nelević

Rođen je 1957. godine u Zenici.

Diplomirao je 1985. god. na Akademiji Scenskih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku za glumu u klasi prof. Bora Stjepanovića.

Do 1992. god. živi u Sarajevu.U tom periodu ostvario je brojne pozorišne, filmske i Tv uloge.

1992. god. dolazi u Podgoricu i u statusu slobodnog umjetnika ostvaruje brojne pozorišne uloge.

2001. godine stupa na mjesto VD Direktora Gradskog pozorišta u Podgorici. Nakon isteka mandata ostaje u istoj kući u stalnom glumačkom angažmanu.

Uloge u pozorištu:

Gradsko pozorište Podgorica: “Ženidba kralja Vukašina”; ”Zauvijek  tvoj”; ”Vladimir i Kosara”; ”Ostatku napredak”; “Predigra u pozorištu”; “Više od terapije”; “Ulcinjski gusar”; “Slasti slave”; “Pogled s mosta” (Edi Karbone); “Kozocid” (Risto Krstov)

Crnogorsko narodno pozorište: “Princeza Ksenija od Crne Gore”; “Izvanjac”; “Gorski vijenac”; “Škola za žene”; “Emigranti”; “Lažni car Šcepan mali”; “Komedija zabune”; “San o Petru Prvom”; “Urnebesna tragedija”.

Centar za kulturu Tivat: “Bokeški D-moll”; ”Betula u Malom valu”; “Inominato”; “Kanjoš”; “Karusel”; “Novećento-hotel Boka”;”Mediterano”; ”Providenca”

Zetski dom: “Final countdown”; “Tulumbus”; “Nije čovjek ko ne umre”; “Kuvada”; “Čarobnjak”

Budva Grad teatar: “Banović Strahinja”; “Jerma”; “Jegorov put”; “Ivanov”;

Barski ljetopis: ”Hasanaginica”

Film:“U ime oca i sina”; “Nastojanje”; “Sedam i po”; “Ivkova slava”;”Promeni me”; “Guča“; “Klopka”; “Lokalni vampir”; “Parada”

TV Serije: “Vuk Karadzić”;”Portret Ilije Pevca”;”Brisan prostor”; ”Složna braća”; “Ultima”; “Mješoviti brak”;”Ljubav i mržnja”; “Naša mala klinika“; “Vojna akademija“; „Budva na pjenu od mora“

Nagrade; Glumačka nagrada na Filmskom festivalu u Nišu 1983. god.;Sterijina nagrada 2000. god. i godišnja nagrada Crnogorskog narodnog  pozorišta, kao i glumačke nagrade na festivalima u Mostaru i Nikšiću;  Nagrada za glumačku bravuru na festivalu „Purtagorije“; Nagrada za partnerski odnos na sceni, Nikšićkog pozorišta 2014. god.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo