Da da Šekspir (10+)

Da da Šekspir (10+)

Izvodjenja:

Nema zakazanih izvodjenja

Režija: Petar Pejaković
Scenografija: Dušan Murić

Koprodukcija:

Kotorskog festivala pozorišta za djecu,

Crnogorskog narodnog pozorišta i

Gradskog pozorišta Podgorica

uz podršku Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora.

 

“DA DA Šekspir”

Petar Pejaković

Koncept su uradili Petar Pejaković, Dušan Murić i Mirko Radonjić, režiju potpisuje Petar Pejaković, dizajn Olivera Gajić, scenski pokret Dušan Murić, asistent režije i dizajna Mirko Radonjić i organizaciju su radili Milivoje Lakić i Marija Backović.

U predstavi igraju: Momčilo Otašević, Kristina Stevović, Slaviša Grubiša, Jelena Simić, Sanja Popović i Dušan Murić.

DA DA Šekspir je pozorišna predstava namjenjena djeci i mladima, ali i svim drugim uzrastima. Predstavom se obilježavaju dvije veoma značajne godišnjice: 400 godina od smrti Šekspira i 100 godina od pojave dadaizma.

DA DA Šekspir je prvi susret djece sa stvaralaštvom Vilijama Šekspira. Predstava ima namjeru da sve one koji to već nisu, inficira genijem najvećeg pozorišnog stvaraoca svih vremena. Prvi pozorišni susret mladih ljudi sa Šekspriom je prije svega susret sa „velikim“ temama: ljubavlju, vlašću, nasiljem, ratom, strašću, ludilom… To je, istovremeno i neuljepšavan susret sa svijetom odraslih. Predstava ove „odrasle“ teme donosi što neposrednije i neuvijenije, trudeći se da svijet u koji djeca tek ulaze prikaže onakvim kakav jeste, i smiješan, i tužan, i strašan, i zabavan, i besmislen. Ljudski životi se jednostavno obesmišljavaju ako slijepilo strasti vlada čovijekom i u ljubavi, i u politici, i u porodici.

DA DA Šekspir je i kolaž i omaž posvećen umjetničkom pokretu koji je nastao kao reakcija na besmisao ljudske civilizacije koja vodi u ratove i uništavanje. Dadaizam se zapravo, kroz čistoću dječje igre buni protiv svijeta odraslih i traži neki bolji život za sebe.

DA DA Šekspir je predstava koju smo radili sa dubokim osjećanjem obaveze da smo dužni da djeci i mladima predamo bolji svijet od ovoga „našega“.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo