Pinokio (6+)

Pinokio (6+)

Izvodjenja:

Nema zakazanih izvodjenja

Režija: Snežana Trišić
Scenografija: Darko Nedeljković
Tekst: Jelena Mijović
Muzika: Aleksandar Radunović Popaj

Gradsko pozorište Podgorica

Dramska scena za djecu

“Pinokio” (6+)

Tekst: Jelena Mijović

Režija: Snežana Trišić

Scenograf: Darko Nedeljković

Kostimograf: Milena Đurđić

Kompozitor: Aleksandar Radunović Popaj

Scenski pokret i koreografija: Slavka Nelević

Igraju: Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević/Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić, Davor Dragojević, Ivona Čović Jaćimović/ Anđelija Rondović, Sejfo Seferović i Dijana Dragojević.

O djelu:

 Ova priča o uspostavljanju sistema  vrednosti tokom odrastanja i sazrevanja, je predstavljena kao avantura kroz mnoge izazove, koje nam društvo i svet koji nas okružuju, nude. Predstava  preispituje mnoge značajne teme odrastanja: Koliko smo kao pojedinci i kao društvo spremni da se suočavamo sa istinom o sebi i drugima? Da li smo zreli da je priznamo i suočimo se sa njenim posledicama? Gde su granice između radoznalosti i naivnosti, laži i snalažljivosti? Zašto lenjost utiče na glupost a istina na sazrevanje? Da li nestašluci mogu biti i lekcije života? Da li je bekstvo u idealne svetove stvar mašte ili kukavičluka? Šta je izazov a šta izbor? Kako se stiče odgovornost prema sebi i drugima i zašto moramo da brinemo o tuđim emocijama? Šta su to emocije i zašto su važne? Šta je nasilje i kako lako od deteta ono može da napravi nasilnika ali i izmanipulisanu žrtvu. Gde su granice u nama i izvan nas i zašto je dobro da ih stalno, iznova prevalizimo?

“Pinokio je priča koja nam nudi beskrajno mnogo pitanja i mogućih odgovora ali nas pre svega provocira da te odgovore nađemo sami.

Iz rediteljske eksplikacije Snežane Trišić

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo