Vikend najava u Gradskom pozorištu

Vikend najava u Gradskom pozorištu

Vijesti

28. Mar 2024

Predstava sa Dramske scene za djecu ,,20 hiljada milja pod morem" (5+), koju je po tekstu Jasmine Fulurije režirao Marko Čeh, biće izvedena 30.3.  sa početkom u 12h u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović”.

U predstavi igraju: Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić/Jovana Brnović i Dijana Dragojević.

Kostime je uradila Tijana Todorović, scenografiju Neža Mekota a muziku Mladen Nikčević.

,,20000 milja pod morem” bilo je nekada obavezno štivo tokom našeg odrastanja. Ono što je nekada bila naučna fantastika Žila Verna, danas je uveliko realnost pa se u ovoj dramatizaciji bavimo još uvijek neotkrivenim tajnama mora ali i emocijom, a ne toliko fantastikom. Dramatizacija Jasmine Fulurije je u funkciji vizuelnih riješenja mladog slovenačkog reditelja Marka Čeha. Ta vizuelnost ne proizilazi iz visoke tehnologije nego pripada domišljanjima koja su dio čistog teatarskog jezika Jasmine Fulurije.

U nedelju, sa početkom u 20h, u goste nam dolazi Nikšićko pozorište sa predstavom ,,Narodni poslanik“ u režiji Gorana Bulajića.

Igraju: Stevan Vuković, Marija Đurić/Jelena Simić, Maša Božović, Nikola Vasiljević, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić - Martinović, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović

,,Narodni poslanik” je prva Nušićeva drama i na najuspjeliji način je utrla put tada mladom piscu koji će u kasnijim decenijama postati klasik srpske književnosti. Ona je po mnogo čemu odredila Nušićev stvaralački put obilježen satiričnim i komediografskim motivima kojima je slikao društvo druge polovine devetnaestog vijeka. No, ispostavilo se da isti motivi i tipologija ličnosti opstaje i u istorijskim periodima koji su usledili. Pa, i danas, lik skorojevića koji žudi za vlašću nije ništa neobično i nepoznato. Naprotiv, čini se da je upravo osnovni motiv Narodnog poslanika danas aktuelan jednako koliko u Nušićevo doba.

Karte su dostupne na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović''.  Radno vrijeme biletarnice: radnim danima od 9h do 20h i vikendom dva sata prije početka predstave. Kontakt telefon: 020 664 237 i 068551460.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada