„Slasti slave“ na Danima Jurislava Korenića u Sarajevu

„Slasti slave“ na Danima Jurislava Korenića u Sarajevu

Vijesti

17. Dec 2019

 Predstava „Slasti slave“ sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće igrana večeras, 17. decembra, u 20 sati, na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu, u okviru takmičarske selekcije četvrtog izdanja Dana Jurislava Korenića. Prema tekstu „Glorious“ britanskog pisca Pitera Kiltera , predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

Do 19. decembra, pored naše predstave, sarajevska publika biće u prilici da vidi i komade „Žena iz prošlosti“ Teatra Kumanovo iz Sjeverne Makedonije, koju je režirala Nela Vitoševik, „Ime“ Pozorišta mladih Sarajevo, koju je režirao Admir Glamočak, „Kako zasmijati Boga“ Narodnog pozorišta Republike Srpske u režiji Željka Stjepanovića, „Sumrak Bogova“ Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Jagoša Markovića i „Sjećaš li se Doli Bel“ Kamernog teatra 55 u režiji Kokana Mladenovića.

Žirijem predsjedava Dino Mustafić, a članovi su još: Izudin Bajrović, Kristina Ljevak, Tatjana Peternek-Aleksić i Larisa Sarajlić-Ramović.

„Slasti slave“ duhovit je i dirljiv komad. Govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Piter Kilter ga je napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina prošlog vijeka u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada