RUTA Grupa Triglav u Sarajevu

RUTA Grupa Triglav u Sarajevu

Vijesti

09. Nov 2021

Regionalna unija teatara Grupa Triglav (RUTA) nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu. Ovoga puta, od 07. do 13. novembra domaćin je Kamerni teatar 55 iz Sarajeva. Gradsko pozorište Podgorica će 11. novembra izvesti predstavu ,,Don Kihot'' koju je, po motivima romana Migela de Servantesa režirao Andraš Urban, a rađena je u koprodukciji sa Barskim ljetopisom.

U predstavi igraju: Branka Femić Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Sanja Popović, Anđelija Rondović, Jelena Simić i Branka Otašević.

Festival je, 7. novembra svečano otvoren predstavom Kamernog teatra 55 ,,Schindlerov lift'' u režiji Kokana Mladenovića. Dramski teatar Skoplje će se predstaviti sarajevskoj publici 9. novembra predstavom ,,Karmen'', u režiji Dejana Projkovskog. Kazalište Ulysses će 10. novembra na sceni BKC-a izvesti predstavu ,,Tko se boji Virginije Woolf?'', u režiji Lenke Udovički. Beogradsko dramsko pozorište će 12. novembra zatvoriti festival Izvođenjem predstave ,,Zelena čoja Montenegra'', u režiji Nikite Milivojevića u Kamernom teatru 55.

 

RUTA Grupa Triglav je mreža partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koju uz Gradsko pozorište iz Podgorice čine i pozorište Ulysses, Mestno gledališče ljubljansko, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva i Dramski teatar Skoplje.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji bi se u razmaima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta. Prvo izdanje festivala je organizovano u Beogradskom dramskom pozorištu od 1. do 6. decembra 2019. godine, domaćin drugog festivala od 2. do 7. marta prošle godine bilo je Gradsko pozorište Podgorica, a domaćin trećeg izdanja festivala je bio Ulysses teatar od 13. do 25. avgusta ove godine.

 

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada