RUTA Grupa Triglav u Ljubljani

RUTA Grupa Triglav u Ljubljani

Vijesti

11. Feb 2022

Regionalna unija teatara Grupa Triglav (RUTA) nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu. Ovoga puta, od 09. do 14. februara domaćin je Mestno gledališče ljubljansko iz Ljubljane. Gradsko pozorište Podgorica će 12. i 13. februara učestvovati sa predstavama ,,Don Kihot" i ,,Slasti slave"

Predstava ,,Don Kihot'', rađena u koprodukciji sa barskim ljetopisom, koju je, po motivima romana Migela de Servantesa režirao Andraš Urban, biće izvedena 12.02. sa početkom u 19h na Velikoj sceni Mestnog gledališča ljubljanskog.

U predstavi igraju: Branka Femić Šćekić/Marija Đurić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Sanja Popović, Anđelija Rondović, Jelena Simić i Branka Otašević.

Predstava ,,Slasti slave'' po tekstu Piter Kiltera, a u režiji Stefana Sablića, igraće se dva dana, 12. i 13. 02. sa početkom u 21h na Maloj sceni Mestnog gledališča ljubljanskog.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević/Pavle Ilić, Vesna Vujošević Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Festival je 09. februara svečano otvoren predstavom Mestnog gledališča ljubljanskog ,,Usedline'' u režiji Žiga Divjaka. Beogradsko dramsko pozorište se predstavilo ljubljanskoj publici 10. februara sa predstavom ,,Sumrak bogova'' u režiji Jagoša Markovića. Kamerni teatar 55 će dan kasnije izvesti predstavu ,,Sjećaš li se Doli Bel'' u režiji Kokana Mladenovića, dok će MGL istog dana izvesti svoju predstavu  ,,Vse se to sem videla, ko sem letela mimo". Dramski teatar Skoplje će 13. februara izvesti predstavu ,,Moj muž" Nele Vitošević. Festival će zatvoriti Ullysses teatar predstavom ,,Nosorog" rediteljke Lenke Udovički.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji bi se u razmacima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta. Domaćin sledećeg izdanja festivala biće Gradsko pozorište Podgorica u aprilu mjesecu.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada