Proslava Svjetskog dana pozorišta uz jubilej

Proslava Svjetskog dana pozorišta uz jubilej

Vijesti

28. Mar 2021

Jubilarnim, pedesetim izvođenjem predstave ,,Slasti slave”, Gradsko pozorište Podgorica proslavilo je Svjetski dan pozorišta.  

Poruku, koju je povodom Svjetskog dana pozorišta napisala glumica Helen Miren, pročitao je glumac Miloš Pejović.

„Ovo je bilo veoma teško vrijeme za žive nastupe i mnogi umjetnici, tehničari i zanatlije, muškarci i žene mučili su se i borili u profesiji koja je već prepuna nesigurnosti. Možda ih je baš ta, uvijek prisutna nesigurnost učinila sposobnijima da visprenošću i hrabrošću prežive ovu pandemiju. Njihova mašta se u ovim novim okolnostima već pretočila u inventivne, zabavne i potresne načine komunikacije, naravno velikim dijelom zahvaljujući Internetu. Ljudska bića pričaju jedni drugima priče od kad postoje na ovoj planeti. Prelijepa pozorišna kultura živjeće sve dok nas bude ovdje. Kreativni poriv pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, muzičara, reditelja, nikada neće biti ugušen i u vrlo bliskoj budućnosti će ponovo procvjetati novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi dijelimo. Jedva čekam!“Nakon toga publici se obratio umjetnički direktor Gradskog pozorišta Podgorica Dušan Kovačević.

,,Želim da se zahvalim svima, glumcima i svim pozorišnim stvaraocima koji u ovim teškim vremenima nisu posustali. Nadam se da ćemo iz ovog perioda izaći bolji i pametniji i da ćemo se brzo vratiti u pozorišne sale. Srećan Svjetski dan pozorišta i pedeseto izvođenje predstave ,,Slasti slave”!”Predstavu ,,Slasti slave”, za koju je tekst napisao Peter Quilter, režirao je Stefan Sablić. U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević Labović, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Mladen Nelević i Dubravka Drakić nagrađeni su za partnerski odnos na sceni na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, a na 23. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Drakić je proglašena najboljom glumicom.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada