Premijera predstave ,,Snježna kraljica" (5+)

Premijera predstave ,,Snježna kraljica" (5+)

Vijesti

06. Feb 2021

Predstava ,,Snježna kraljica” (5+), koju je po tekstu  Hansa Kristijana Andersena, u dramatizaciji Evgenija Švarca, a u režiji Jagoša Markovićapremijerno je izvedena 05. februara 2021.  godine u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović” u 18 sati.  

 

,,Uvijek je rezultat posljedica procesa od kojeg sve zavisi i zbog toga mi stalno pričamo o procesu. U ovom nelijepom vremenu smo darovani što možemo da se bavimo ovim stvarima i darujemo ih publici. Zadovoljan sam predstavom, ali čovjek koji se bavi režijom ne smije da bude baš mnogo zadovoljan i da ogrezne, tako da sam zadovoljan koliko smijem da budem” - kazao je reditelj Jagoš Marković. 

,,Desilo se pozorište! Naravno da ćemo ljepše da igramo kada je punija sala i kada kolektivna ravan formira i nekako jače ordinira u cijelom gledalištu. Mi sve radimo zbog publike. Tako da, kad nema publike ovo što mi radimo nije toliko značajno.  U ovom trenutku mi treba da igramo i za jednog gledaoca. Biti zatočen u vremenu je simboličan prikaz toga da možemo čitav život da potrošimo tražeći krive vrijednosti. I da može čitav život da prođe i  vječnost da traje ako u svemu tome nema nečeg dobrog, zdravog, ljubavi i mašte već samo materijalno. Govorimo da je važno da ima nečeg što je neopipljivo. Takve su i ruže u predstavi koje je reditelj postavio van scene. Govore o ljubavi koja povezuje porodicukazao je glumac Emir Ćatović. 

,,Predstava nosi emociju s kojom djeca treba da se susretnu, iz koje treba da uče i koja nosi veliku radost, što iz priče a što i iz naše igre. Ovoga puta još veću, jer smo bez obzira na sve okolnosti uspjeli da dođemo do premijere. U predstavi će uživati i djeca i odrasli, nezavisno koliko imaju godina, čime se bave i misle o bilo čemu. Mislim da će moći da se prepuste magiji, pričanju priče jedne jako lijepe i poučne bajke” - kazala je glumica Jelena Simić. 

Glumačku ekipu čine još i Vanja Jovićević, Maja Šarenac, Božidar Zuber, Miloš Pejović Sanja Popović, Lazar Đurđević, Lara Dragović, Sejfo Seferović i Omar Bajramspahić.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada