Premijera predstave ,,Pukovnik Ptica"

Premijera predstave ,,Pukovnik Ptica"

Vijesti

28. Jan 2020

 

Predstava ,,Pukovnik  Ptica” po tekstu poznatog bugarskog pisca Hrista Bojčeva, u režiji Marka Manojlovića, a u produkciji Gradskog pozorišta  Podgorica, premijerno je izvedena u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović”.

 

 

 Emir Ćatović, koji u predstavi tumači Doktora, znao je da ovaj komad  publici neće dozvoliti da bude ravnodušna.

 - Premijerno izvođenje je bilo najbolje izvođenje ove predstave od kako smo imali progone i generalne probe. Publika nas je prarila baš onako kako treba., ili kako to vole da kažu  ,,disali su sa nama"- rekao je Ćatović.

 

 

 Jelena Simić u predstavi tumači lik Hača, ističe fantastičnu saradnju sa publikom tokom izvođenja predstave.

  - Publika na premijeri nam je bila novi partner u igri. Bilo je zadovoljstvo osjetiti razmjenu sa ljudima  na sceni i u publici. Spoj želje da se igra i da se gleda ovaj komad je ulio vjeru da ,,čovjek može da poleti, samo ako poželi"- kazala je Simić.

Goran Vujović naglašava da je prces rada bio odličan, saradnja sa kolegama i rediteljem takođe, pa je i predstava morala nositi takve note.

 - O utiscima je najbolje da govori publika. Ja samo mogu još jednom da izrazim zadovoljstvo što sam bio dio ekipe i procesa. Slatko sam umoran što mi je siguran znak da sam uživao u igri- rekao je Vujović.

 Branka Femić Šćekić ističe  lijep rad, ljubav i uloženi  trud koji su od samog  početka obećavali odličanu predstavu.

- Od početka sam imala osjećaj da i mi i publika želimo lijepo pozorišno veče. Publika nas je od prvih minuta podržala. Mi smo bili koncentrisani i partnerski usmjereni, igra je bila spontana i sa puno žara, i sve je kulminiralo emocijama u igri sa naše strane, i emocijama u gledalačkom doživljaju, sa druge. Jako lijepa premijera- istakla je Femić-Šćekić.

 Za dobru predstavu, prema riječima Miloša Pejovića, potrebno je da se podudari dosta stvari, a to se u ovom komadu desilo.

 - U fudbalu kažu da je sa navijačima ekipa dobila dvanaestog igrača, tako smo i mi sinoć sa publikom dobili osmog člana ekipe. Dodje momenat u pripremi predstave kad vam publika treba, a mi smo tempirali sve tako da upravo sinoc sve bude kako treba. Predstava sad počinje svoj život i po sinoćnim reakcijama mislim da će biti dug. Timski i harmoničan rad i proces kakav smo imali, ljudi su osjetili i to je najvažnije – Pejović.

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada