Premijera predstave ,,Maca papučarica" (3+)

Premijera predstave ,,Maca papučarica" (3+)

Vijesti

15. Feb 2020

Predstava ,,Maca papučarica” (3+) po motivima priče slovenačke spisateljice Ele Peroci, u režiji i dramatizaciji Davora Dragojevića, u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, premijerno je izvedena u sali Dodest KIC „Budo Tomović”.

 ,,Maca papučarica” izvodiće se u okviru Lutkarske scene, a nastala je kao potreba i deficit pozorišnog tržišta u Crnoj Gori za predstavama za najmlađi uzrast. Ovo je predstava koju možemo nazvati bukvarom pozorišnog izraza, namjenjenom najmlađem uzrastu. Reakcije publike nakon premijere ispunila su Dragojevićeva očekivanja.

- Premijera je za glumce uvijek nešto posebno. To je dan radovanja, zadovoljstva, uživanja, ali i dan treme. Treba publici pokazati sve ono što smo danima radili, preživljavali, uvježbavali... I nikada nijesmo sigurni kako će to publika, za koju i stvaramo, to prihvatiti. U toku predstave osluškujemo njihove reakcije, očekujemo osmijehe, nadamo se aplauzu. A na kraju su, zapravo ti njihovi aplauzi naša najveća nagrada. Nakon premijere Mace papučarice, naša publika nas je nagradila dugotrajnim aplauzom, širokim osmjesima i uzvicima ,,Bravoooo".Uspjeli smo! Maca papučarica će imati dug život na daskama koje život znače - kazao je Dragojević.

 

Priču Mace dočarali su glumci Sejfo Seferović (Hrčak, Njuškalo) i Dijana Dragojević (Bubalo, Nina) iskusni glumci lutkarskog pozorišta, uz svoje kolege Tihanu Ćulafić (Maca Papučarica, Tina), Mariju Đurić (Dušan) i Pavla Popovića (Laki), koji se prvi put susreću sa radom sa lutkama.

-Radujem se što poslije dužeg vremena imamo predstavu za najmlađi uzrast. Djeca su nam svojim aplauzom, osmjehom i komentarima pokazala da smo napravili odličan posao.Radili smo naporno ali sa velikim zadovoljstvom, namaštavali, pomagali jedni durgima uz odličnu dirgentsku palicu Davora Dragojevića - kazala je Dijana Dragojević

- Hvala Gradskom pozoristu na pozivu! Zadovoljstvo je biti dio ove ekipe! Radost je igrati ovoliko slatku i šarmantu predstavu, a puno srce iz publike dobijati najčistije i najiskrenije osmjehe! Nadam se da ćemo često igrati i da će naša Maca papučarica dugo trajati! - izjavila je Tihana Ćulafić.

- Premijera je protekla u fenomenalnoj energiji između nas, naših lutaka i publike. Drago mi je da je bilo dosta djece na premijeri i da se njima dopala predstava i da su je gledali sa uživanjem. Najveći kompliment za nas glumce je bilo to što su roditelji djece koja su gledala zvali Davora i rekli mu da su djeca uredno složila svoje papučice i zamolila su roditelje da prenesu to maci. Tako da jedva čekamo da nastavimo da igramo Macu papučaricu i izmamljujemo osmjehe naših najmlđih - rekao je Pavle popović.

Scenografiju i lutke osmislila je Zorana Milošaković Tasić, a kompozitor je Alek Rodić. Asistentkinja reditelja bila je Mina Đurović. Saradnica na dramaturgiji Jasmina Fulurija.

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada