Predstava ,,Straci” izvedena je četvrte večeri festivala ,,Ruta"

Predstava ,,Straci” izvedena je četvrte večeri festivala ,,Ruta"

Vijesti

06. Mar 2020

 
Četvrte večeri na festivalu Ruta Podgorica izvedena je pozorišna predstava Dramskog teatra Skoplje "Stranci" po tekstu Paola Đenovezea, a u režiji Nele Vitošević.
Na okruglom stolu osim rediteljke prisustvovao je cjelokupan glumački sastav predstave, a saznanja o ideji da se radi ovaj popularan i vrlo igran tekst, i na filmu i u pozorištu, autorka je poredila prvotnoj ideji uprave da se ,,spasi" pozorište koje je bilo u trenutnoj krizi sa publikom i repertoarom. Međutim, preovladali su umjetnički razlozi.
- Predstava se igra već dvije godine i uvijek je unaprijed rasprodata, tako da smatramo da smo uspjeli da se izvučemo iz tog perioda. Ekspanzija tehnologije je vrlo aktuelna tema, ali predstava ima i ljudsku dimenziju jer govori o problemima običnijćh ljudi - kazala je Vitošević.
 
Glumci su takođe bili vrlo zainteresovni da sa prisutnima podijele svoje stavove. Sanja Arsovska istakla je da je pozadina svoh tog napretka u tehnologiji zapravo problem koji je donio kapitalizam koji razotkriva naše živote i od toga se ne možemo zaštititi. S druge strane, istakli su sagovornici, čovjek je meta sopstvenih skrivanja. 
 
- Dužni smo sebi da se otvaramo, zbog zdravlja, mira i ljepote života. Što je veća tajna, to je veća muka, što je veća muka, veći je i nemir, i onda otkineš brzo - našalila se njena koleginica Irena Ristić, kada je govorila o istom tom fenomenu, o laži prisutnoj u ljudskim životima koja zahvaljujući naizgled benignoj igri prijatelja u predstavi bude otkrivena.
 
 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada