Predstava ,,Pukovnik Ptica" u KIC-u

Predstava ,,Pukovnik Ptica" u KIC-u

Vijesti

03. Feb 2020

Nakon uspješne premijere i reprize, predstava ,,Pukovnik Ptica” po tekstu poznatog bugarskog pisca Hrista Bojčeva, u režiji Marka Manojlovića, a u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena 04. februara 2020. godine u Velikoj sali ,Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović” u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem mobilne aplikacije Gradsko pozoriste Podgorica. Prilikom online kupovine karata ostvarujete 20% popusta.

Ulaznice su dostupne i na bibiletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.Komad je rađen po djelu Hrista Bojčeva, koji je davne 1997. godine u konkurenciji od 400 tekstova, odlukom Britanskog savjeta, proglašen najboljim evropskim komadom.

Predstava „Pukovnik Ptica“ je balkanska priča o šest kliničkih sljučajeva, ljudi protjeranih iz bolnice u manastir usljed ratnih okolnosti, vraća nas na mjesto odakle smo krenuli u evropske integracije. Njihov put ka Evropi, smatrali se oni ludima ili ne, jednako je obojen entuzijazmom i željom za životom, u nekom boljem svijetu koji je izvan realnosti utopija, a u realnosti birokratija i poraz. Predstava evocira mnoge uspomene iz naše ne tako slavne prošlosti, na način da ih više nikad ne ponovimo. Ovo je priča o ljudma koji vjeruju u više ciljeve, one koji su iznad nas samih.

Igraju: Emir Ćatović (Doktor), Branimir Popović (Fetisov), Jelena Simić (Hačo), Miloš Pejović (Matej), Goran Slavić (Kiro), Goran Vujović (Daud) i Branka Femić Šćekić (Pepa).

Pored reditelja Manojlovića autorski tim čine: Dragana Tripković (dramaturgija), Vesna Popović (scenografija), Damjan Kecojević (scenski pokret), Adrijana Pajić (kostimi) i Marko Manojlović (izbor muzike).

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada