Predstava ,,Plah udah” izvedena je pete večeri festivala ,,Ruta"

Predstava ,,Plah udah” izvedena je pete večeri festivala ,,Ruta"

Vijesti

07. Mar 2020

"Tih vdih" ili "Plah udah" predstava je Mestnog gledališča iz Ljubljane koja je izvedena na petoj večeri festivala RUTA Podgorica. Rađena po tekstu i u režiji Nejca Gazvode, ova porodična drama donijela je majstorsku glumačku igru, kakva se rijetko gleda čak i na festivalima ovog tipa, zaključak je svih učesnika okruglog stola, kojem je prisustvovao cjelokupan ansambl predstave, zajedno sa rediteljem. 

 - Htjeli smo da uradimo predstavu koja ima posebnu atmosferu, pa otuda i ovaj naslov, jer smatram da je u teatru previše pompeznosti i agresije. Moje najdraže teme su naizgled tihe nečujne porodične drame, a inspiraciju sam crpio iz mahom američke književnosti i drame - navodi Gazvoda.

 

- Moj lik je moja generacija, i mene su učili - studiraj i radi, radi radi... I imaćeš sve, stan, kola, posao. Ovaj tekst je o tome, generacijski problem je u pitanju, vrijeme prolazi, sve se mijenja, ljudi se mijenjaju, i tu moramo da pronalazimo ljepotu u novim izazovima - žudimo za zbližavabjem, za nekim malim vezama i razgovorima. - istakla je Ajda Smrekar, koja tumači ulogu Petre. 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada