Predsjednica Pozorišnog savjeta dodijelila specijalnu stipendiju

Predsjednica Pozorišnog savjeta dodijelila specijalnu stipendiju

Vijesti

22. Dec 2021

Predsjednica Pozorišnog savjeta Gradskog pozorišta Podgorica, Nina Redžepagić, treću godinu zaredom odrekla se svog godišnjeg honorara, koji je u vidu specijalne stipendije dodijelila Milošu Kašćelanu, studentu II godine glume FDU-a, u klasi profesorice Dubravke Drakić.

Stipendija u iznosu od 1800 eura biće podsticaj za nastavak školovanja talentovanih studenata Fakulteta dramskih umjetnosti.

,,Želio bih da se zahvalim Gradskom pozorištu čija su vrata uvijek širom otvorena za studente fakulteta dramskih umjetnosti. Posebnu zahvalnost za ovo priznanje dugujem gospođi Nini Redžepagić, koja nesebično pomaže i podstiče rast i razvoj mladih glumaca-studenata, kao što je bilo i u mom slučaju. Veliku zahvalnost dugujem i svim zaposlenima, profesorima na Fakultetu dramskih umjetnosti, dekanu Edinu Jašaroviću, mojoj mentorki Dubravki Drakić i naravno mojim klasićima bez kojih i ne bilo ovog dostignuća" - kazao je Kašćelan.

Uručenju stipendije prisustvovao je i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti dr Edin Jašarović

,,Pozdravljam inicijativu predsjednice Pozorišnog savjeta da treći put obnovi jednu dobru tradidiciju nagrađivanja i vrednovanja naših studenata. Ova specijalna nagrada i priznanje nije tipična u crnogorskom modelu kulturne produkcije, jer u kulturnoj politici Crne Gore nemamo sličan primjer profesionalne filantropije. Ovim se primjerom  doprinosi akademskom razvoju mladih ljudi ali i našoj plodotvornoj međuinstitucionalnoj saradnji. Siguran sam da će Milošu stipendija biti izuzetan podstrek i vjetar u leđa u nastavku studija, čime u velikoj mjeri  doprinosi i njihova profesorica Dubravka Drakić koja vodi klasu. Zato koristim ovu priliku da se zahvalim prije svega koleginici Nini Redžepagić i  Gradskom pozorištu koje svojim djelovanjem sve više postaje relevantna adresa kuturne produkcije, ne samo kod nas već i u regionu" - kazao je Jašarović."

 

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada