Posjeta ambasadi Crne Gore u Sloveniji

Posjeta ambasadi Crne Gore u Sloveniji

Vijesti

13. Feb 2022

Tokom boravka u Ljubljani, povodom učešća na regionalnom festivalu RUTA Grupa Triglav, glumci koji igraju u predstavama ,,Don Kihot'' i ,,Slasti slave'' i umjetnički direktor pozorišta Dušan Kovačević posjetili su ambasadu Crne Gore u Ljubljani, gdje su razgovarali su sa otpravnicom poslova a. i. Anom Zeković, prvom sekretarkom Mirelom Tuzović i počasnim konzulom Crne Gore u Republici Sloveniji Vojislavom Kovačem.

Tokom susreta je bilo riječi i o značaju gostovanja Gradskog pozorišta iz Podgorice u Ljubljani i uopšte povezivanju i zajedničkom angažovanju institucija kulture u regionu, kao način za promociju Crne Gore i crnogorskog kulturnog stvaralaštva. Ocijenjeno je da ovo gostovanje, ali i svaka uspostavljena saradnja i ostvareni kontakti, doprinose snaženju veza Crne Gore i Slovenije.

Takođe, izražena je posebna zahvalnost počasnom konzulu Vojislavu Kovaču za podršku u realizaciji ovog, ali i pomoć oko brojnih drugih projekata predstavljanja crnogorskih umjetnika u Sloveniji, te pomoći u očuvanju i djelovanju crnogorske kulturne zajednice na regionalnom nivou.

Nakon susreta u ambasadi obišli su i spomenik Petru II Petroviću Njegošu u Ljubljani.

 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada