,,Modro blago"(8+) i ,,Ružno pače"(6+) tokom vikenda

,,Modro blago"(8+) i ,,Ružno pače"(6+) tokom vikenda

Vijesti

08. Oct 2021

Predstava ,,Modro blago” (8+) biće izvedena u subotu, 9. oktobra sa početkom u 12h u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” sa početkom u 12h. Za komad, koji je rađen po motivima romana jednog od najistaknutijih pisaca i pjesnika Dušana Kostića, tekst je napisao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.  

U predstavi igraju: Vule Marković/Omar Bajramspahić, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović/Omar Bajramspahić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Jelica Vukčević/Marija Đurić,  Branka Femić i Emir Ćatović/Stefan Vuković.

Nekada davno, u lijepom  gradu između mora i planina, živjeli su dječaci i djevojčice koji su se igrali i maštali. Bilo je to vrijeme kada nije bilo kompjutera, konzola, fejsa, Tvitera ni Instagrama, ma koliko to nevjerovatno zvučalo. U tom vremenu i u tom gradu dani su tekli mirno i pomalo dosadno, a sve važno i lijepo što je trebalo da se dogodi bilo je smješteno u očekivanju sutrašnjeg dana, nekog budućeg vremena. A onda, odjednom… Iz mraka prošlosti pojavilo se… Nešto.

Dan kasnije, 10. oktobra u isto vrijeme, biće izvedena predstava ,,Ružno pače” (6+), koju je, po tekstu Igora Bojovića, režirao Jaroslaw  Antoniuk.     

U predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić, Dejan Đonović i Ivana Mrvaljević. 

Glasovi: Monika Čampar, Marija Jovićević, Jovan Radulović i Matija Đaletić.     

Milovan, junak iz adaptirane Andersenove bajke, klovn, glumac - iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva - to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama? 
 

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”. Radno vrijeme biletarnice: pon-petak od  09h do 20h i vikendom od 10h do 13h i od 17h do 20h. Kontakt telefon: 020664237.

Ulaz na predstave moguć je uz posjedovanje jednog od četiri dokaza Nacionalne COVID potvrde.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada