,,Maca papučarica"(3+) izvedena u Bugojnu

,,Maca papučarica"(3+) izvedena u Bugojnu

Vijesti

17. Sep 2021

Predstava ,,Maca papučarica'' (3+) u režiji i dramatizaciji Davora Dragojevića, izvedena je u okviru takmičarskog programa XI Bugojanskog lutkarskog bijenala. Nakon predstave održan je okrugli sto. 

,,Radujemo se što smo na festivalu. Publika je zaista divna, a po njihovim reakcijama se vidi da im se predstava jako dopala. Moram istaći da smo mi jedino profesionalno lutkarsko pozorište u Crnoj Gori, koje radi bez svoje zgrade, ali se trudimo da našoj najmlađoj publici na kvalitetan način pružimo ovakav vid zabave I edukacije, što dokazuju I brojne nagrade koje su naše lutkarske predstave osvajale” – kazao je Dušan Kovačević, umjetnički direktor Gradskog pozorišta Podgorica.

 

Publika je bila puna utisaka, pa se na okruglom stolu povela živa diskusija uz zanimljive komentare i zaključke. 

,,Sa Bogojanskog lutkarskog bijenala nosimo jako lijepo iskustvo. Puna sala, divne reakcije djece, sjajan dječji žiri, izuzetan okrugli sto sa diskusijom u kojoj su učestvovale kolege pozorišni stvaraoci iz cijelog regiona, ostavili su utisak da je festival nastavio izuzetnu tradiciju nekada najvećeg jugoslovenskog lutkarskog festivala. Možemo samo da priželjkujemo novi susret sa pametnom mladom publikom u Bugojnu" - kazala je Branka Femić, glumica Gradskog pozorišta Podgorica.

Bugojansko lutkarsko bijenale je internacionalni festival lutkarskih pozorišta, takmičarskog karaktera, koji se odžava svake druge godine u Bugojnu.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada