Gradsko pozorišre na jednom od najznačajnijih međunarodnih dječijih festivala

Gradsko pozorišre na jednom od najznačajnijih međunarodnih dječijih festivala

Vijesti

11. May 2023

Gradsko pozorište Podgorica će 13. maja izvesti predstavu ,,20000 milja pod morem“, koju je po tekstu Jasmine Fulurije, režirao Marko Čeh, u okviru Drugog međunarodnog festivala profesionalnih pozorišta za djecu i mlade „Novosadske pozorišne igre".

U predstavi igraju: Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić i Dijana Dragojević

Ove godine festival, čiji je domaćin Pozorište Mladih iz Novog sada održava se od 8. do 15. maja. U izboru selektora i direktora festivala Mihajla Nestorovića, u konkurenciji za nagrade, publika će vidjeti 12, prema selektorovim riječima, "izuzetnih evropskih pozorišnih ostvarenja za djecu i mlade": budimpeštanski "San ljetnje noći", riječke "Zamrznute pjesme", celjsku "Kozu na sudu u Višnjoj gori", banjalučko "Bio jednom jedan lav", skopsku "Ronju", telavivsko "Kada je sve bilo zeleno", beogradske "Hajdi" i "Mogućnost zabavljanja kod ptica", špansku "Geometriju duše", podgoričko "20.000 milja pod morem", varnsku (Bugarska) "Alisu u svijetu ogledala" i berlinske "Klovnovske kuće". 

Tokom festivala, mladi kritičari, čije jezgro čine djeca iz Dramskog studija Pozorišta mladih, razgovaraće o predstavama s njihovim stvaraocima. U žiriju koji će odlučivati o najboljima, ove godine su: novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević, glumica Maja Lučić i kostimografkinja Milica Grbić Komazec. 

Festival je dio zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prijestonica kulture – „Bajke budućnosti”


Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada