,,Dulsineja i Servantes": Nova predstava u Gradskom pozorištu

,,Dulsineja i Servantes": Nova predstava u Gradskom pozorištu

Vijesti

06. Jun 2024

Gradsko pozorište Podgorica počelo je rad na novoj predstavi sa Dramske scene za djecu pod nazivom ,,Dulsineja i Servantes" koju će po tekstu Dragane Tripković režirati Snežana Trišić.

Scenografiju potpisuje  Darko Nedeljković, kostime Tijana Todorović, a muziku Irena Dragović.

U predstavi igraju: Emir Ćatović, Lara Dragović, Miloš Pejović, Sanja Popović, Vanja Jovićević, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Goran Slavić, Anđela Radović, Božidar Zuber, Pavle Ilić, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Stefan Vuković, Itana Dragović, Sejfo Seferović, Una Lučić, Miloš Kašćelan, Andrea Drašković, Mina Mićović, Milo Perović i Ivona Raković.

Ivona Čović Jaćimović, VD direktorice Gradskog pozorišta, između ostalog ističe važnost obrade domaćih tema kroz pozorišne komade za djecu:

- ,,Za ljubav ne za mržnju, ja sam rođena!" motiv je ove predstave. Dulsineja i Servantes, jako važna istorijska priča, koja je uvijek bila na granici mita i istine. Jednoj instituciji kao što je Gradsko pozorište priliči da obrađuje teme koje se tiču nas i našeg podneblja. Ova predstava je, ne samo priča o jednom piscu i njegovom djelu, već i o vječnoj borbi za slobodu i istinsku ljubav. Ovim komadom se na najljepši način, kroz klasične elemente pozorišta za djecu i mlade, otkrivaju važne stranice iz istorije naše zemlje, svijeta i domaće i svjetske književnosti, te  tako utiče na njihovo obrazovanje.  Na moju radost i na radost ansambla Gradskog pozorišta, koji gaji vrsne talente, sa sjajnom rediteljkom Trišić, počeo je rad na predstavi, za koju sam gotovo sigurna da ce imati nezapamćenu posjetu. Tekst potpisuje Dragana Tripković i time smo uključili gotovo sve ljude iz naše kuće, koji zaslužuju pažnju i velike prilike da rastu i da se razvijaju u svojoj matičnoj kući - izjavila je Čović Jaćimović.
 
Jedna od najznačajnijih pozorišnih rediteljki regiona, univerzitetska profesorica i dobitnica brojnih pozorišnih nagrada Snežana Trišić raduje se ponovnom radu u Gradskom pozorištu:

- Kada me je Ivona pozvala jedan od najvećih izazova mi je bio ansambl, za koji sam čula da je fantastičan. Iskustvo sam imala sa starijim glumcima kroz rad na predstavi ,,Pinokio" a ove mlađe prati odličan glas. Drugi je tema kojom ćemo se baviti i oko koje smo se usaglasili,  rad Dragane Tripković znam i sve ovo zajedno mi se činilo kao odlična osnova za rad - kazala je rediteljka.

Premijera predstave u biće u oktobru. 

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo Ramada