Pozorišni savjet

Nina Redžepagić – Predsjednica Savjeta

Rođena je 01.juna 1982.godine u Podgorici.

Nakon završetka Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici, nastavila je studije u Italiji i to prvo u Peruđi, na fakultetu za italijanski jezik i kulturu nakon čega je nastavila studije istorije i kritike pozorišta i televizije  na državnom fakultetu u Bolonji, gdje je i nastavila rad na filmskim i televizijskim produkcijama.

Nakon desetogodišnjeg boravka u Italiji završila je režiju na filmskoj akademiji ESRA gdje je  i nastavila magistarske studije iz oblasti produkcije.

Producent je i koproducent više nagrađivanih crnogorskih filmova (Umir krvi, Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa, Move on, Varvari,…), nezavisnih pozorišnih projekata Tajna čarobne gitare i Maćado, festivala poput Electronicbeats, Otvoreni dani nauke, itd.

Reditelj je i producent velikog broja multimedijalnih kulturnih i korporativnih događaja.

Više od 10 godina radi kao konsultant i trener iz oblasti komunikacija, kako u privatnom sektoru tako i u okviru EU i UNDP projekata. Predavač je iz oblasti protokola i upravljanja događajima u CEPI PR školi.

Učesnik je i moderator na više konferencija iz sfere komunikacija i medija, član je Upravnog odbora Udruženja Filmskih reditelja i producenata Crne Gore.

Vlasnica je producentske i PR agencije OR iz Podgorice.

Govori engleski, italijanski i ruski jezik.

Članovi Savjeta:

 

Marijana Papić je rođena 1952.godine na Cetinju.Osnovnu školu I Gimnaziju je završila u Titogradu, a Pedagošku akademiju/Grupa engleski jezik I književnost/ u Nikšiću 1973.godine.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu /Studijski program engleski jezik i književnost/ u Nikšiću 2002.godine.

Radila je kao nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi “Branko Božović”, a nakon toga kao profesorica i direktorica u Osnovnoj školi “Pavle Rovinski” u Podgorici.

Za vrijeme rukovođenja školom ova ustanova je dobila nagradu “Oktoih”. Sarađuje u stručnim publikacijama i autor je monografije 20 godina OŠ “Pavle Rovinski”

Član je fondacije Mladi pronalazači CG i svojim volonterskim radom doprinijela je uspješnom radu mladih robotičara osnovnih škola CG.

Dobitnica je više nagrada, priznanja i odlikovanja među kojima su: Nagrada “Oktoih”,Orden narodnog jedinstva/uručio predsjednik Rusije Vladimir Putin u Kremlju/, Ruska nagrada od Fondacije Ruski mir i više nagrada sa školskih takmičenja.

 

Davor Dragojević – glumac i reditelj.

Rođen je 1966. godine u Titogradu (Podgorica), Crna Gora.

Diplomirao je lutkarsku režiju na Nacionalnoj akademiji za teatarsku i filmsku umjetnost „Krsto Serafof“ u Sofiji,  Bugarska; Inženjer je pomorske elektrotehnike – Fakultet za pomorstvo u Kotoru. Diplomirani menadžer – Univerzitet “Union – Nikola Tesla”, Beograd, Srbija.

Glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice. Stalni član ansambla pozorišta od 1993. godine.

Direktor je i jedan od osnivača Međunarodnog festival lutkarstva – Podgorica, Crna Gora.

Piše pjesme i komponuje muziku za djecu – više puta učestvovao je kao tekstopisac i kompozitor na dječijim muzičkim festivalima.

Ostvario je mnogobrojne uloge u pozorištima, filmu i igranim serijama.

Osim u Crnoj Gori, režirao je predstave i u Nacionalnom lutkarskom pozorištu u Tirani, Albanija

 

Julija Milačić (1988), završila je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi Profesora Branimira Popovića.

Glumila je u predstavama: „Ajmo na sex ” (režija: Lidija Dedović), „BB noć” (Brehtovi songovi), „Kad su žene imale krila”, koreodrama (režija: Tamara Vujošević Mandić), „Jaja” (režija: Nick Upper), „Bura” (režija: Dejan Projkovski), „Novela o ljubavi” (režija: Milan Karadžić), „Oro iz bajke” (režija: Bonjo Lungov), „Ulcinjski gusar” (režija: Milan Karadžić), „Lukrecija iliti Ždero” (režija: Jagoš Marković), „Dobro drvo“ (režija: Lidija Dedović), „Pipi Duga Čarapa“ (režija: Nikola Vukčević), „Pinokio“ (režija: Snežana Trišić), „Saloma” (režija: Edvard Miler), „Otelo” (režija: Veljko Mićunović), „Pravednici” (režija: Željko Sošić), “Ludi od ljubavi” (diplomska predstava), „Njegoš, vatre” (režija: Radmila Vojvodić, Paolo Mađeli), “Venecijanka” (režija: Lidija Dedović), “Opera za tri groša” (režija: Tomi Janežić), „Plan B” (režija: Slobodan Milatović), „Mediterano” (režija: Erol Kadić), „Don Kihot” (režija: Erol Kadić), „Bokeški d- mol“ (režija: Milan Karadžić), “Crveni petao leti prema nebu” (režija: Goran Bulajić), “Jao moj Jagoše” (režija: Goran Bulajić), „Tri sestre” (režija: Ana Vukotić, Slobodan Milatović), “Otvoren kraj” (režija: Petar Pejaković), “Učene žene” (režija: Jagoš Marković) itd.

Glumila je u filmovima: „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa” (režija: Nikola Vukčević), „High art” (diplomski film Milane Jovanović), „Dvije povratne Podgorica – Titograd” (režija: Aleksandar Radović), „Jagode” (režija: Jelena Milošević) i u seriji „Dojč kafe” (režija: Milorad Milinković).

Dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu na “Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame” u Istočnom Sarajevu, 2013. godine. Dobila je specijalnu nagradu na dječjem pozorišnom festivalu “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu 2013. godine i nagradu za ekspresivnu i snažnu igru na četvrtom međunarodnom kamernom festivalu NETA u Vraci 2014. godine. Dobila je specijalnu nagradu na 14. Međunarodnom festivalu glumca za ulogu Anrijete u predstavi „Učene žene“ Žana Batista Poklena Molijera u režiji Jagoša Markovića i ulogu Radice u predstavi „Inspekcija“ u režiji Gorana Bulajića u produkciji Nikšićkog pozorišta, za bogatu skalu glumačkih sredstava.

Student je saradnik na predmetu Gluma, na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju i član Udruženja glumaca Crne Gore.

 

Elida Korać rođena je 28. avgusta  1989. godine na Cetinju.  Osnovne studije (2008 – 2011)  završila je na Fakultetu političkih nauka  Univerziteta Crne Gore, a  potom i specijalizirala (2012)  na studijskom programu  novinarstvo  i stekla  zvanje diplomiranog novinara.

Dosadašnje radno iskustvo – Odbor za međunarodne odnose i evropske integracije Skupštine Crne Gore (stažistkinja), PRVA TV Crna Gora (rad u informativnoj redakciji), centralni odbor SDP-a – sektor za programske politike (pripravnica),  Ministarstvo unutrašnjih poslova – sektor za informacione sisteme (honorarni angažman),  Agencija  za istraživanje “Defacto Consultancy’’.

Od 2015.  stalno zaposlena  kao  menadžer za odnose sa javnošću u PR službi Kulturno – informativnog centra  ‘’Budo Tomović’’.

Tokom  2008. bila je aktivan član volonterskog kluba ADP(Agencije za demokratski prosperitet  ‘’ZID’’ . U tom periodu pisala je i za list ‘’Koraci’’,  Gimnazije ‘’Slobodan Škerović’’.  Tokom studija pisala je za studentski portal ‘’Tragom’’.  U  periodu  novembar 2014 – februar 2016  volontirala je u Savezu Slijepih Crne Gore gdje je pružala pomoć Audio biblioteci u prilagođavanju literature za osobe sa oštećenjem vida.

Polaznica je više kurseva, škola obuka i seminara na temu  medija, javnog nastupa, komunikacije, omladinskog aktivizma  (PES Balkan Conference, 16th International Youth Conference – Kruševo,  Conference – Women in politics – Velenje, Slovenia,  Škola demokratije Centra za građansko obratovanje CGO, ciklus od tri seminara u organizaciji fondacije Fridrih Ebert na temu ,, Obrazovanje – javni govor, komunikacija, retorika’’, učesnica dva ImPRove Bussiness seminara itd)

Govori engleski, francuski i španski jezik.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo