Branko Ilić

Branko Ilić

Rođen je 1977. godine u Tuzli.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi red. prof. Bora Stjepanovića 2000. godine. Magistrirao glumu na istom fakultetu sa radom „Organskom igrom do umjetnosti“.

Saradnik u nastavi na predmetu Gluma na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje od 2003. godine

 Uloge u pozorištu:

Gradsko pozorište Podgorica: “Pipi Dugačarapa”(Tomica); “Zauvijek tvoj”(Ivica); “Arlekin, sluga dvaju gospodara”(Florindo); “Vladimir i Kosara”(Radomir); “Spašavaj se svoje žene”(Bobi Dzon); “Novela od ljubavi”(Vukola); “Lažljivci”(Nilsen); “Instant seksualno vaspitanje”(Fiki); “Mogli”(Širkan,Tabaki);  “Ljepotica i zvijer”(Skakutalo); “Ružno pače”(Milovan,Ružno pače); “Pinokio”(Mačak); “Hormoni”(Badza); “Snježana i sedam patuljaka” (Ljutko); “Kod Nojeve barke u osam” (Bijeli golub), “Čuvari tvog poštenja”, “Prodavnica igračaka” (Prodavac); “O miševima i ljudima” – koprodukcija sa Festivalom Barski ljetopis (Karli).

Crnogorsko narodno pozorište: “Komedija zabune”(Dromio iz Efesa)

Centar za kulturu Tivat: „Bokeški D-moll”(Ežen); “Betula u Malu valu”; “Innominato”(Tonino)

Teatar Mladih: “Čorba od kanarinca”(Medo);”Lista za ljubav”;”Creeps”; “Cvrčak i Mrav” (Lovac na talente – Koprodukcija NVO Teatar Mladih, JU Gradsko pozorište Podgorica; JU Herceg fest, KC “Nikola Đurković, Kotor i JU Grad Teatar Budva.

Film: “U ime oca i sina”(Predrag); “Gledaj me”(Vlado)

TV Serija: “Budva na pjenu od mora”

Nagrade: Nagrada za glumačko majstorstvo za ulogu Milovana/Ružnog pačeta (Gradskog pozorišta Podgorica)  na 3. Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici, Crna Gora; Nagrada za glavnu ulogu u predstavi “Ružno pače”na 21.Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici; Nagrada za glumu u predstavu “Ružno pače” na 13. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci.

Preuzmite aplikaciju

Google Play Apple Store

Generalni pokrovitelj

Universal Capital Bank Logo