Vikend u Gradskom: Avanture za sve generacije


Prema tekstu Žanine Mirčevske, „Dobrog Zloćka“ režirao je Petar Pejaković. Riječ je o modernoj bajci, koja kombinuje stvarni i imaginarni svijet, a radnja se odvija u realnom miljeu dječje sobe. To je urbana priča o značenju slova i čitanju,  o dobru i zlu, dinosaurusima, kraljevima i kraljicama, čarobnjacima i njihovim moćima, a iznad svega o drugarstvu, povjerenju i pravim vrijednostima. Uloge tumače: Katarina Krek, Goran Slavić, Dejan Đonović, Željko Radunović i Dijana Dragojević.

„Modro blago“uzbudljiva je priča koju je po motivima romana Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.Ovaj avanturistički komad govori o potrazi za blagom grupe tinejdžera i smještenje u Herceg Novi šezdesetih godina prošlog vijeka. Predstava akcentujei niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca, poput: relativizacije bogatstva, konstante zla oličenog u neonacizmu itd…

„Modro blago“ je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti. Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.

Ulaznice za predstave mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.