Uz Gradsko i u aprilu jer – „Pozorište ima prednost“


Gradsko pozorište, vođeno uspjehom akcije „7 dana mart teatra“ i sa težnjom da popularizujeteatarsku umjetnost u svim slojevima društva, odlučilo je da u aprilu obraduje publiku popustom od 50% na ulaznice za sve predstave sa Večernje scene. Novu akciju realizujemo pod sloganom „Budite uz Gradsko – Pozorište ima prednost“sa ciljem da omogućimo publici da češće posjećuje pozorište i, naravno, da nam i u proljećnim danima sale budu pune!

Izlazeći u susret svojoj publici, Gradsko pozorište i na ovaj način ukazuje na značaj ulaganja u prave vrijednosti,one koje služe za dobrobit cijelog društva u kojem i te kako postoji potreba za visokokvalitetnim umjetničkim sadržajem,a koji, nažalost, često nije dostupan svima.

Aprilski repertoar otvoriće u nedjelju 1. aprila, u 20 sati, u sali Dodest hit predstava „Slasti slave“, sa naše Večernje scene, koju je prema djelu „Glorious“ britanskog pisca Pitera Kiltera, adaptirao i režirao Stefan SablićIstinita priča o najgoroj pjevačici na svijetu,Florens Foster Dženkins, inteligentno je duhovita i dirljiva muzička komedija i prva u nizu predstava koje će tokom nastupajućeg mjeseca publika moći da pogleda u okviru naše nove akcije.

Repetoarske aktivnosti nastavljamo u srijedu 4. aprila kada će u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, tačno u podne, biti igrana lutkarska predstava„Ružno pače“ (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka. Sala Dodest u utorak 10. aprila, u terminu do 20 sati, rezervisanaje za Večernju scenu i„Pogled s mosta“ Artura Milera u režiji Milana Karadžića.

Zatim, predstava „Ljepotica i zvijer“, u režiji Teatra mladih,u petak 13. aprila gostovaće u Petrovcu, dok će podgorička publika 20. aprila u Dodestu, u 20 sati, biti u prilicida vidi „Porodične priče“ Biljane Srbljanović, koje je Gradsko pozorište radilo u koprodukciji sa cetinjskim FDU i Teatrom mladih.

Najmlađa publika u subotu 21.aprila, u sali Dodest, u terminu od 12 sati, moći će da vidi novi naslov sa naše Lutkarske scene – „Prodavnica igračaka“ (6+) koju je režirao Jaroslav Antonjuk, a nedjelja 22. april, u isto vrijeme na istom mjestu, rezervisana je za „Čarobni kamen“ (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Trenutno publici najomiljeniji naslov sa naše Večernje scene „Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića ansambl Gradskog pozorišta igraće u utorak 24. aprila, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Kraj mjeseca posvetili smo najmlađima. Nova predstava sa Dramske scene za djecu „Modro blago“ (8+) u režiji Staše Koprivice 27.aprila gostovaće pred hercegnovskom publikom, a  dan kasnije, 28. aprila, tačno u podne u Dodestu, za podgoričke mališane igraćemo komad „Ah, šta sve mora jadno dijete“(4+) u režiji Miroslave Mime Janković.

Aprilski repertoar zatvorićemo u nedjelju 29. aprila, takođe u Dodestu, predstavom „Kod Nojeve barke u osam“ (5+) koju je za naše pozorište režirao Robert Walt.

Ulaznice za predstave sa aprilskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete nam ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu.

 Budite uz Gradsko!