U okviru akcije „7 dana mart teatra“ večeras pogledajte „Pogled s mosta“


Predstava „Pogled s mosta“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u četvrtak 22.marta, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, u okviru akcije „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!).Prema drami američkog klasika Artura Milera, predstavu jeu režirao Milan Karadžić.

 Milerov komad tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”. Ovo je uvijek aktuelna priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima…

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkogknjiževnogvirtuozaArtura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama. To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu.

Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović/Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević , Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Pored reditelja Milana Karadžića, autorski tim još čine: dramaturg Nebojša Bradić, koji je potpisao i idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je sa rediteljem uradila i izbor muzike, zatim lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić.

 Podsjećamo,akcija „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!)počela je 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. Realizujemo je u težnji da zajedno sa našom publikom, uz kvalitetne predstave i velike popuste, proslavimo važne datume za pozorišno stvaralaštvo -Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). Akcija traje do 27. marta i obuhvata osam predstava sa našeg repertoara, sa popustom na ulaznice koji iznosi 50 odsto. U narednim danima publika će moći da vidi još i:„Ružno pače“, „Lažljivce“, „Slasti slave“, „Kod Nojeve barke u osam“ i „Čuvare tvog poštenja“.

 Budite uz Gradsko!