Septembar u Gradskom pozorištu!


Septembar će u Gradskom pozorištu obilježiti gostovanja, kako kod nas u Podgorici, tako i u regionu-Bugojnu i Beogradu.

10.septembra učestvovaćemo na IV Međunarodnom Festivalu lutkarstva Podgorica gdje ćemo se predstaviti sa novom lutkarskom predstavom „Bajka o ribaru i ribici“ (6+) A.S.Puškina, u režiji Evgeny Ibragimova.

Igranje predstave je zakazano za četvrtak u 18 i 20 sati u Sali Dodest ,KIC-a „Budo Tomović.

IV Međunarodni festival lutkarstva Podgorica 2015. Godine koji se održava pod okriljem manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, trajaće od 09. do 13.septembra. Festival su osnovali i realizuju glumac i reditelj Davor Dragojević i Ljiljana Burzan Nikolić.

Ovogodišnji festival ugostiće zemlje koje se do sada nijesu predstavljale na ovom festivalu,  a to su Rusija, Njemačka, Albanija i Bosna i Hercegovina.

  1. septembra Gradsko pozorište će gostovati u Bugojnu na VIII Bugojanskom lutkarskom bijenalu sa lutkarskom predstavom „Ružno pače“ (6+) po tekstu Igora Bojovića u režiji Jaroslawa Antoniuka.

Igranje predstave je zakazano za četvrtak, 17.septembar u 16 sati u Pozorišnoj dvorani u Bugojnu.

VIII Bugojansko lutkarsko bijenale, Bugojno trajaće od 14. do 18. septembra. Njihovi gosti će biti iz zemalja iz okruženja Ljubljane, Rijeke, Kragujevca, Republike Srpske, Mostara i Crne Gore.

21.septembra Gradsko pozorište  će gostovati u Beogradu na 16.Bitef Polifoniji 2015 sa predstavom „Kinez“ (14+) po tekstu Maje Todorović, u režiji Anje Suše,koja je rađena u koprodukciji sa Medjunarodnim festivalom KOTOR ART i ASSITEJ Centrom Crna Gora

Igranje predstave je zakazano za ponedjeljak, 21.septembar sa početkom u 17 sati na Sceni KULT UK „Vuk Stefanović Karadžić“

16.Bitef Polifonija 2015 koji je prateći program Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala biće otvoren 18.septembra.

Bitef će ove godine predstaviti inovativne, kreativne projekte i predstave koji se ostvaruju kroz procese razmjene učesnika sa publikom, pa su tako ove godine najavljeni okrugli stolovi, forumi, tribine, radionice i predstave poslije kojih slijede razgovori sa publikom.