„Ružno pače“ sjutra u Dodestu


Predstava „Ružno pače“ (6+), u produkciji Lutkarske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće igrana u subotu 26. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk.

Jedna je od najlјepših priča književnosti za djecu, koju je napisao Hans Kristijan Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali s nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Junak priče, Milovan (klovn, glumac) iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva. To je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja.Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.