Ponosni na svoje nagrade!


“Zbog nezaboravnog putovanja u svijet basne u kojem se radom i upornošću stiže do krune sopstvenih snova i neposredne komunikacije između publike i aktera tog svijeta”, dječiji žiri, na dvadeset i trećem Kotorskom festivalu pozorišta  dodijelio je prvu nagradu  našoj predstavi “Mačor u čizmama”,Igora Bojovića u režiji Gorčina Stojanovića.

 

nagrada

Ovako su glavni “djelioci pravde” obrazložili najznačajniju nagradu 23. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Žiri grada Kotora dodijelio je nagradu predstavi “Čarobnjak iz Oza” Aleksandre Glovacki u režiji Jagoša Markovića, “zbog velikog horizonta doživljaja, za sve od sedam do sto sedam godina, zbog nevidljive niti koja glumce povezuje sa publikom, kroz muziku, pokret i govor”

Specijalna nagrada, po mišljenju dječijeg žirija, ide u ruke svestrane glumice Jelene Simić.

Ona je napravljena od slame, igra dvorsku ludu, razgovara sa lutkama, prelazi ulicu na pravilan način i krije tajnu dječije ljubavi i nezaboravnog prijateljstva. Ona, kako djeca kažu “jednostavno umije svašta da radi, na bezbroj različitih načina” jer zapravo i jeste, u dubini duše, jedno veliko dijete – kazao je žiri.

jelena simic