Obavještenja o pravu predlaganja kandidata za dodjelu nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“


Nagradu “Vasilije Ivanovič Šćućkin” dodjeljuje Gradsko pozorište, kao javno priznanje za izuzetna umjetnička ostvarenja iz oblasti Pozorišne umjetnosti za djecu i odrasle (dramski tekst, režija, gluma, kostim, scenografija, muzika, …).

          Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje na Dan Gradskog pozorišta 27-og decembra, ravnopravno za umjetničko ostvarenje na Lutkarskoj sceni za djecu, Dramskoj sceni  za djecu i Večernjoj sceni, kako upošljenim u Gradskom pozorištu tako i spoljnim saradnicima.

          Nagradu mogu dobiti umjetnički stvaraoci koji značajno doprinose razvoju Gradskog pozorišta, prepoznatljivosti i plasmanu ove Pozorišne kuće.

          Nagrada se može dodijeliti i za životno djelo radniku u kulturi ili umjetniku čiji je rad obilježio vrijeme u kojem je djelovao i trajno doprinio razvoju Gradskog pozorišta.

          Pravo predlaganja kandidata za dodjelu Nagrade imaju sva pravna i fizička lica.

          Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, sa naznakom za koje se djelo i ostvarene rezultate kandidat predlaže za dodjelu Nagrade i sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata.

          Prijedlozi za Nagradu se dostavljaju Upravi Gradskog pozorišta, preko arhive Pozorišta, Bokeška broj 2, Podgorica, sa naznakom: za Pozorišni savjet (prijedlog za dodjelu Nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“), najkasnije do 20. decembra 2019. godine.

Kontakt telefon: 020/665-085