„O miševima i ljudima“u poneđeljak pred podgoričkom publikom


Predstava „O miševima i ljudima“, koju je po djelu nobelovca Džona Stajnbeka režirao jedan od vodećih reditelja u regionu Dino Mustafić, biće izvedena u poneđeljak, 4. februara, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Ispričana egzistencijalistički i emotivno,„O miševima i ljudima“ jedinstvena je priča koja dirljivo govori o istinskom prijateljstvu, ali i o krahu američkog sna, tj. o očaju i beznađu ljudi za vrijeme Velike depresije. Vanvremenska priča čini ovo djelo revolucionarnim za svako vrijeme jer govori o pravu na život i kada smo drugačiji od većine. U fokusu je jedno neobično prijateljstvo- između Džordža, čestitog i dobrog čovjeka, i Lenija, krupnog i snažnog muškarca sa umom đeteta. Oni čine porodicu, držeći se jedan drugog kako bi pobijedili usamljenost i otuđenost…

Igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Branko Ilić, Pavle Ilić, Vule Marković, Marija Đurić, Dejan Đonović i Božidar Zuber.

 Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Stela Mišković, scenografiju je uradila Smiljka Šeparović-Radonjić, kostime Lina Leković, dok je autorka muzike Tamara Obrovac.

 Gradsko pozorište ovu predstavu realizovalo je u koprodukciji sa Barskim ljetopisom.