„MODRO BLAGO“ užitak i za djecu i za odrasle (VIDEO)


U KIC-u „Budo Tomović“ premijerno izvedena predstava Gradskog pozorišta „Modro blago“, koju je po tekstu Stevana Koprivice režirala Staša Koprivica.

Modro blago je četvrti komad koji Stevan Koprivica radi za Gradsko pozorište, tekst koji je nastao po romanu koji je obilježio mnoga djetinjstva. Ipak, ovo je savremeni komad koji izlazi izvan okvira samo dječje scene, on funkcioniše na više nivoa, užitak je i za djecu i za odrasle.

Suština je da to bude predstava za cijelu porodicu, ili za cijelo odjeljenje, uključujući i nastavnike. Ja inače mislim da dobre stvari treba da budu za sve, i da ne postoji ta neka sužena ciljna grupa, tako da, ako se svi u publici podjednako dobro zabavljaju onda je naš zadatak ispunjen, kazala je za PinkM rediteljka Staša Koprivica.

modro_blado-12-17-382

Današnjoj djeci, koja imaju svu moguću pažnju, avanture su potrebnije nego ikad, smatra rediteljka, zato je ‘Modro blago’ njihov pozorišni način da ih uvuku u priču punu topline, ali i straha. Da im kroz bajku skrenu pažnju na opasnosti koje nosi svijet u kome žive, jer se one u stvarnosti najčešće ne vide tako dobro kao na sceni.

-Mislim da smo iz najboljih namjera djecu zaštitili, ušuškali, ali možda im je sad previše dosadno, fali im inicijative. Naravno, ne mislim da je sada potrebno izlaziti sa lopatom po mraku i kopati blago, ali da je dobro da se zanimaju, da istražuju, da pronalaze stvari koje su im misteriozne i uzbudljive, da nekad sami preuzmu inicijativu, što god ko okolo pričao. Mislim da je to ono što nedostaje.

modro_blado-12-17-1411

Rediteljka posebno naglašava entuzijazam glumačkog ansambla, koji se danas rijetko nalazi. Njihova dobra voljai želja i njoj su donijele energiju iako je proces rada bio veoma zahtjevan.

Mi smo od prvog dana, pa i prije, svi smo se složili oko pravca kojeg treba da ide predstava, složili se oko toga što želimo, što ne, i onda je bilo uživanje. bila je igra, bio je rad, ali ovo je možda prvi posao u mom životu da nisam imala ni jedan stresan dan, uvijek je bilo zadovoljstvo.

modro_blado-12-17-1336

Cijela ekipa se saglasila, da je predstava jedna zaokružena cjelina, kao da je iz glave jednog čovjeka, i scenografija, muzika, kostimi, sve se tako lijepo uklopilo, što je osjetila i publika na premijeri.

U predstavi igraju i Vule Marković, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Emir Ćatović, Goran Slavić, Maja Šarenac ,Dejan Đonović , Jelica Vukčević i Branka Femić.

Izvor: Portal Pink M

„MODRO BLAGO“ užitak i za djecu i za odrasle (VIDEO)