„Modro blago“ u režiji Staše Koprivice uskoro u Gradskom pozorištu


U Gradskom pozorištu 3.novembra počele su probe za predstavu„Modro blago“ u režiji Staše Koprivice. Tekst je, prema motivima istoimenog dječjeg klasika iz pera Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica. Predstava je namijenjena Dramskoj sceni za djecu i premijerno će biti izvedena u drugoj polovini decembra, u okviru DEUS-a.

Uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera smještena je u šezdesete godine prošlog vijeka, a radnja se dešava u Herceg Novom. Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg opasnog.

Kroz ovaj avanturistički komad biće akcentovan niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu…Biće to i poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti.Iznad svega, namjera je da „Modro blago“ bude porodična predstava koja će jednako dirnuti i djecu i one koji ih dovedu u pozorište.

Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.

U autorskom timu su i scenografkinjaVladislava Munić-Cunilington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.

 

BIOGRAFIJA REDITELJKE:

Stanislava Staša Koprivica (1984) je pozorišna rediteljka, dramska spisateljica iscenaristkinja. Završila je pozorišnu i radio režiju na fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu sa diplomskom predstavom „Mandragola“ (2007) u pozorištu „Boško Buha“ i nagradom „Hugo Klajn“ za najboljeg studenta režije. Do sada je režirala više od petnaestpredstava, napisala je nekoliko dramskih tekstova, a scenarista je i nekoliko TV serija.

Živi i radi u Beogradu i Herceg Novom.