„Modro blago“ pred hercegnovskom publikom


Predstava „Modro blago“ (8+), u produkciji Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u večeras, 19. novembra, u 19 sati, u dvorani „Park“ u Herceg Novom. Po motivima istoimenog romana Dušana Kostića, tekst je napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica. 

 „Modro blago“ uzbudljiva je priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera smještena u šezdesete godine prošlog vijeka, a radnja se dešava u Herceg Novom. Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg opasnog. Kroz ovaj avanturistički komad akcentovan je niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu… Predstava je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti.

 Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević/ Marija Đurić, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.

 U autorskom timu su i scenografkinja Vladislava Munić-Cunnington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.