Daje se na znanje gradu,

da Dječije pozorište nema zgradu.

Možda pomogne čarolija doza

onog čarobnjaka iz Oza.

Ili pak mačak,

što čudne čizme ima,

on svašta može s njima!

A i one čike iz opštine,

Što o tome odlučuju,

nek pomognu malo, ako im je stalo.

Patuljci će doći,

oni vrijedno rade,

pomoći će i djeca

zgradu da izgrade.

Biće tu glumci,

likovi iz bajke,

bake i deke, tate i majke.

Vasilije Čičić

   

 -Moji utisci o predstavama-

Od većine pozorišnih predstava u Gradskom pozorištu Podgorice koje sam pratila ove godine najjači utisak na mene je ostavila predstava „Mačak u čizmama“. Karakteristike mačka su u toj predstavi da je on prilično brz, otresit, snalažljiv, pa i pomalo lukav kada zatreba. On se snalazi u svim situacija i pomaže svom prijatelju siromašnom mlinaru da dođe čak i do krune. U predstavi je interesantna i dvorska luda i možda zbog toga što izlazi na scenu sa visokim štapovima pod noge.Ona je u predstavi manje važan lik, ali je ipak djeci bilo zanimljivo.

U cijeloj predstavi ima još jedan lik koji je upečatljiv, a to je div.Njegov način ophođenja prema ostalima je takav da misli da novcem može sve.Jedan od siromašne braće mlinara pokazuje nam da nije tako bitan novac, jer se on razlikuje od svoje braće.Tom iskrenom i poštenom momku mačak želi pomoći, pa iako se služe sitnim prevarama na kraju im uspijeva da savladaju diva i da mlinar dođe do princezinog srca. Svi su srecni na kraju, osim što je div progutan od strane mačka, ali to nije strašno, jer je on ionako predstavljao sve loše osobine, koje neko može da ima.

Borjana Radulović

III razred, R.Centar za djecu i mlade Podgorica

 

 

Snježana i sedam patuljaka

Snježana je predstava Gradskog pozorišta, koju sam gledao u sali KICa “Budo Tomović”.Sala je bila puna djece i njihovih roditelja. Svi su poslije završetka ostali na svojim mjestima i dugo aplaudirali. Sama predstava govori o sudbini jedne djevojke koja se zove Snježana. Snježanu je maltretitala njena zla maćeha, koja je imala dvije ćerke, koje su bile ljubomorne i takođe mučile Snježanu. Kad je čarobno ogledalce reklo da je Snježana najljepša, maćeha je platila lovcu da je ubije. Lovcu je bilo žao da ubije Snježanu, pa ju je ostavio duboko u šumi. U šumi je našla sedam patuljaka koji su postali njeni prijatelji. Dok su radili u rudniku, zla maćeha je Snježanu učinila grdnom. Onda je princ došao kod nje, poljubio je i ponovo je učinio najljepšom. Ja sam  predstavu gledao sa svojim đedom i uživali smo obojica. Samnom je bila  i moja drugarica Ksenija i njoj se dopala predstava. Mislim da je ta predstava najsmješnija i najbolja od svih koje sam gledao. O tome sam pričao svojim drugovima iz razreda u školi “Maksim Gorki” i preporučio im da je gledaju.

Krsto Đurović, predsjednik počasnih članova Pozorišta

 

 

MAČOR  U  ČIZMAMA

Predstava ,,Mačor  u  čizmama” je: smešna, zabavna, puna  efekata  i  magije. Lepota  muzike  je  to  što  možete  čuti  muzičara  uživo.Scenografija  je  jednostavna  pogotovo  šuma.Kostimi  su : šareni,neki  su  elegantni,  neki  su  luckasti, a  neki  su  jednostavni   i  u  potpunosti  odgovaraju  likovima  u  predstavi.Likovi  u  predstavi  su  :otac,  Todor, njegova  braća, dvorska  luda,  princeza,  mačor  u  čizmama,div  Le  Giš  ,vikontesica, general  i  kralj. Najbolji  likovi  po  meni  su mačor,dvorska  luda ,Todor  i  princeza.Gledajući  ovu  predstavu  ćeš  naučiti  da se  ne može  silom  voleti, već se voli  samo  iz prave  ljubavi.

Sara  Radonjić

Generalni pokrovitelj

Prijatelji pozorišta

    Pratite nas:

Facebook