Gradsko pozorište: Maj u znaku festivala


Predstavom sa Lutkarske scene za đecu, „Prodavnica igračaka”(6+), u režiji Jaroslava Antonjuka, 5. maja, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” Gradsko pozorište krenuće u novu repertoarsku avanturu koju će, pored redovnih aktivnosti na sve tri scene, obilježiti i učešća naših predstava na uglednim festivalima, kao i mini turneja po Srbijinovog komada „Kozocid“ Vide Ognjenović.

Ansambl Gradskog pozorišta u utorak, 7. maja, u 10 sati, u Dodestu igraće naslov sa Lutkarske scene za đecu, „Ružno pače” (6+) Igora Bojovića, takođe u režiji Jaroslava Antonjuka, a već sljedećeg dana i „Čarobni kamen” (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića. Oba izvođenja već su rasprodata.

Hit predstavu sa Večernje scene, „Slasti slave“ u režiji Stefana Sablića igraćemo u petak 10. maja u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati. Vikend je, po ustaljenoj praksi, rezervisan za najmlađu publiku, pa će u subotu 11. maja, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ biti igran komad sa Dramske scene za đecu, „Kinez” (14+), koji je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša. Narednog dana, tačno u podne, takođe u Dodestu, igraćemo „Dobrog Zloćka” (4+) u režiji Petra Pejakovića.

Polovina nastupajućeg mjeseca donijeće prvo festivalsko odmjeravanje snaga, koje čeka naše predstave tokom maja. „Prodavnica igračaka” (6+) Jaroslava Antonjuka, biće igrana 15. maja, u 10 i u 12 sati, na sceni Pozorišta za decu u Kragujevcu u okviru 21. Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra”. Već 18. maja, u 12 časova, u Atrijumu parka na Kruševcu u Podgorici, u sklopu „Porodica-Festa“ izvešćemo komad „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković.

Sljedećeg dana u Dodestu, u standardnom termunu od 12 sati, naš ansambl igraće višestruko nagrađivanu predstavu sa Lutkarske scena za đecu,„Bajka o ribaru i ribici” (6+) u režiji Evgenija Ibragimova. Petak, 24. maj rezervisan je za još jedan hit naslov sa Večernje scene,„Lažljivci” u režiji Marka Manojlovića. Predstava će biti igrana u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

Kraj mjeseca proteći će u znaku mini turneje po Srbiji naše nove predstave sa Večernje scene. Riječ je o autorskom projektu „Kozocid“ Vide Ognjenović koji će 28. maja, u 20 sati, biti izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Već sljedećeg dana, u istom terminu, igraćemo ga u Šabačkom pozorištu, a 31. maja, kao kruna turneje ali i mjeseca maja, uslijediće učešće „Kozocida“ na prestižnom pozorišnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu. Predstava će biti igrana u 20 sati na sceni „Pera Dobrinović”, Srpskog narodnog pozorišta. Biće toi prvo predstavljanje Gradskog pozorišta na ovoj uglednoj teatarskoj manifestaciji nakon skoro dvije decenije.

Ulaznice za predstave sa majskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete nam ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu.

 Budite uz Gradsko!