Vesna Vujošević Labović


Rođena je 1976. godine u Baru.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 1999. godine, u klasi red. prof. Bora Stjeponovića. Specijalistički kurs “Acting with Masks” (Faculty of Art, Desing and Drama, Oslo) 2008. godina. Magistrirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, 2011 .godine glumu na tezi: “Tempo i ritam radnje, Funkcija u razmjeni”. Uspostavljanje pune partnerske saradnje na dva nivoa: glumaca na sceni i publike.

Uloge u pozorištu:

Gradsko pozorište Podgorica: “Zauvijek tvoj”(Enisa); “Crvenkapa”(Ivanka); “Pipi Dugačarapa”(Prodavačica); “Arlekin, sluga dvaju gospodara”(Smeraldina); “Julija i Romeo”(Prtlja); “Ostatku  napredak”(Stana); “Oro iz bajke”; “Slasti slave” (Doroti)

Kraljevsko pozorište „Zetski dom“: “Kralj Ibi”(Vojnik)

Centar za kulturu Tivat: “Jelena Savojska”; “Penelopijada”(Melenta)

Teatar Mladih:  “Creeps”(Milica); “Mrakuša”(Zorka);

Film: “Die rote Zora”(građanka); “Gledaj me”(medicinska sestra); “Ljubav,ožiljci”(Marija); “Lokalni vampir”(novinarka)

TV Serije: “Oriđinali”(žena iz naroda); “Ultima”(sekretarica); “Budva na pjenu od mora”(majka)

 Nagrade: Nagrada za ulogu prodavačice u predstavi „Pipi Dugačarapa”(Festival “Festić2001.godina);Nagrada za sporednu ulogu (Kotorski festival pozorišta za djecu, 2003. godina); Nagrada za ulogu prtlje u predstavi “Julija i Romeo”; Nagrada za glumačko ostvarenje (Mojkovačka filmska jesen, 2010.godine); Nagrada za najbolju epizodnu ulogu u filmu “Ljubav, ožiljci”