“Bajka o ribaru i ribici” premijerno!


Lutkarska predstava “Bajka o ribaru i ribici”,koju je po motivima Aleksandra S.Puškina,režirao Evgeny Ibragimov biće premijerno izvedena večeras u 20h u sali “Dodesta”.

“Aleksandar Sergejevič Puškin nije napisao ništa za djecu. Barem tako kažu stručnjaci, književni istoričari i teoretičari, puškinisti, itd. Meni (Evgeny Ibragimov ) to izgleda čudno.On je bio pjesnik ljubavi,čovjek obdaren svim darovima, genije otac mnogo djece konačno…Vjerujem da je u svakom od njegovih radova – poruka. Tako je i sa bajkom o ribaru i ribici. Zajedno sa ekipom podgoričkog  Gradskog pozorišta želimo da razgovaramo sa djecom veoma ozbiljno, kao sa odraslim osobama. Da im ispričamo priču o ljubavi, iskušenjima, ljudskim slabostima, velikodušnosti, koristeći jezik metafora, alegorije, čudesni jezik lutkarskog pozorišta” zapisao je Evgeny Ibragimov

Ovaj komad,najmlađim ljubiteljima pozorišta nosi humanu poruku o skromnosti,porodičnoj slozi i važnim životnim vrijednostima.

Ostatak autorskog tima čine:Scenograf, kostimograf i kreator lutaka: Lyudmila Genze-Konstantinova,Kompozitor: Nikolay Yakimov,Dizajner svjetla: Igor Fomin,Dramaturg: Zoran Đerić,Koreograf: Slavka Nelević

U predstavi igraju:

Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović, Davor Dragojević.

I zato:”Dobro došli u Gradsko pozorište, dobrih predstava igralište.
Kad se knjiga bajki u pozorištu otvori, tad lutka uz glumca magiju stvori.
Lutke vole tišinu, al se plaše blica. Ugasite telefone da ne uplašite njihova lica.
Maleni naši drugari, ako se odrasli uplaše mraka uhvatite ih za ruku. Nek ih čuva vaša hrabrost jaka.
Ako odraslima nešto ne bude jasno, objasnite im vi djeco posle predstave – nije kasno!”