Afirmisati sve tri scene Gradskog pozorišta


Novi direktor podgoričkog Gradskog pozorišta Stevan Koprivica kaže da mu je osnovna namjera da zadrži visok kriterijum i da unaprijedi segmente u kojima to pozorište može biti još bolje.

Stevan Korivica više od dvije decenije prisutan je na sceni Gradskog popzorišta kao autor čiji su komadi doživjeli ogroman uspjeh. “Novela od ljubavi” i “Zauvijek tvoj”, nepodijeljeno je mišljenje, spadaju među najboljme produkcije Gradskog pozorišta po kojima se ta uspješna teatarska kuća prepoznaje. Sada je, navodi Koprivica, u znatno drugačijoj ulozi, ali sa istim namjerama i ciljevima.

Kaže da je u planu afirmacija sve tri scene – dječje, večernje i lutkarske sa domaćim i svjetskim klasicima, od djela Branimira Šćepanovića, preko Selindžerovog “Lovca u raži” do Borousovog “Tarzana” u kojem bi se, kako kaže Koprivica vratili njegovim bazičnim značenjima.

Preuzeto sa portala RTCG ( http://rtcg.me/kultura/filmipozoriste/258354/afirmisati-sve-tri-scene-gradskog-pozorista.html?fbclid=IwAR3yz0F_u8bE09uJNJ0XCO_AM3RIMJ3KTenehKFREnxkSV53Pq5jMkYwPA4 )